Dein Warenkorb

No products in the cart.

Select Page
kras-verwijderen-motorfiets-tacho-eenheid-onder-10euros

Heeft u lakbeschermingsfolie nodig voor uw motorfiets?

We doen er alles aan om onze motorfietsen te beschermen tegen slijtage en schade. We kopen valbeugels, motorbeschermers en frameschuivers om ons voor te bereiden op het ergste scenario van een ongeluk. We wassen ze, poetsen ze, dekken ze af en bewaren ze binnenshuis om ze te beschermen tegen weersinvloeden en corrosie. Maar hoeveel van ons hebben al eens gedacht aan lakbeschermingsfolie voor een motorfiets?

Denk er maar eens over na: Bijna elke nieuwe auto of vrachtwagen die tegenwoordig te koop is, wordt standaard geleverd met lakbeschermingsfolie van de dealer, of biedt extra lakbescherming voor de carrosserie als fabrieksoptie. Maar motorfietsen? Als je geluk hebt, krijg je een tankpad. Wat geeft dat?

In het onderstaande artikel bekijken we alle voordelen van deze eenvoudige, kosteneffectieve upgrade, en wat lakbeschermingsfolie voor uw motor kan betekenen.

Wat doet lakbeschermingsfolie voor motorfietsen?

De naam zegt het al, lakbeschermingsfolie voor motorfietsen beschermt de lak, maar het zal u verbazen op hoeveel manieren de lak van uw fiets wordt aangetast telkens als u erop rijdt. Hier zijn de meest voorkomende overtreders:

We hebben allemaal wel eens te maken gehad met de vogels en de bijen…

Vanaf de eerste keer dat we een been over een motor gooien, leren we al snel dat insecten gewoon bij het terrein horen. Je vindt ze op je gezichtsscherm, op je uitrusting, en zelfs tussen je tanden als je geen integraalhelm draagt. Maar wist je dat de insecten die je motor graag verzamelt ook zijn laklaag aantasten?

Kijk, insectenspatten zijn zowel vies als zuur. Hetzelfde geldt voor vogelpoep. Elke seconde dat die “insectensap” of “vogelsap” op je lak zit, vreet het aan de afwerking. Regelmatig wassen en af en toe waxen helpt de insecten op afstand te houden, maar lakbeschermingsfolie voor motorfietsen creëert een permanente barrière ertegen.

Corrosieve vloeistoffen en chemicaliën

Benzine, remvloeistof en agressieve reinigingsmiddelen of oplosmiddelen beschadigen allemaal de lak van uw motorfiets. Sommige daarvan (zoals benzine) beschadigen de lak na verloop van tijd, terwijl andere (zoals remvloeistof) de lak binnen enkele seconden volledig kunnen verwijderen.

Bedek uw lak met beschermfolie voor motorfietsen, en u zult dat probleem niet hebben. Deze beschermfolies zijn gemaakt van duurzaam polyurethaan, dat zowel supersterk als superdun is, en een bijna onzichtbare maar zeer beschermende barrière vormt tegen alle chemicaliën die de lak eronder zouden kunnen beschadigen.

Stenen, puin, krassen, deuken, en inkepingen

Beschouw dit als de “al het andere” categorie. Net als auto’s hebben motorfietsen de gewoonte krassen, deuken en spaanders op te lopen van stenen, zand en ander wegpuin van allerlei aard.

Kijk eens naar een motorfiets van een paar jaar oud en de schade is duidelijk te zien: Kleine primervlekjes op de voorkuip, schilfers op het spatbord, uitslag op de buikspieren. Zelfs de beste wax behandelingen die er zijn, doen niet zoveel.

Beschermende folie, aan de andere kant? Nou, dat is een ander verhaal. Steentjes en vuil stuiteren zo van polyurethaan folie af. Hetzelfde geldt voor die kleine krasjes en slijtplekken die op magische wijze verschijnen terwijl je motor op de parkeerplaats staat.

Is lakbeschermingsfolie voor uw motorfiets het geld waard?

Absoluut, ja.

Denk eens aan de kosten van uw gemiddelde volledig dekkende lakbeschermingsfolieset voor motorfietsen: Zelfs de mooiste, meest uitgebreide lakbeschermingsfoliesets die er zijn, kosten ruim onder de $200.

Nu, overweeg de kosten van wat deze kits beschermen. Laten we zeggen dat je momenteel op de Ducati 1299 Panigale rijdt, de laatste van de V-Twin superbikes uit Bologna. De meest beschadigde delen van de motor zijn de kuipen aan de voorkant. Weet je hoeveel het kost om alleen de koplampkuip van die motor te vervangen? Hier is een hint: meer dan $900. En dat mooie carbon voorspatbord dat 24/7 in de weg hangt? Dat kost je meer dan $500 om te vervangen. Hetzelfde geldt voor de kuipen aan beide kanten van de motor. Het loopt snel op.

Of u kunt ze alle drie (en nog meer) beschermen met beschermfolie voor uw motorfiets.

Lakbescherming voor uw motorfiets verhoogt de doorverkoopwaarde

Stel, je bent op jacht naar je droommotorfiets en je hebt Facebook Marketplace, Cycle Trade, Craigslist, of wat voor tweedehands motorfietsenmarkt dan ook afgestruind. Je vindt twee motorfietsen met een lage kilometerstand bij jou in de buurt en spreekt af om de eigenaren te ontmoeten.

De eerste motor is in goede staat, heeft alle onderhoudspapieren, en is klaar om te rijden. In feite is er maar één opvallend probleem: Er mist een groot stuk verf aan de zijkant van de kuip, waar een sleepriem tegenaan geschuurd heeft, zo’n honderd mijl. Vraagprijs: 7.800 dollar.

De tweede motor is bijna een kopie: Zelfde kilometerstand, zelfde kleur, zelfde foutloze onderhoudsverslagen. Al het koetswerk op deze motor is echter onberispelijk. En dat niet alleen, hij is ook goed beschermd met een volledig dekkende beschermfolie voor motoren. Welke eigenaar denk je dat beter voor zijn motor heeft gezorgd? Hoeveel meer zou je willen betalen voor de tweede. We wedden dat het minstens nog eens $200 is, wat meer is dan de kosten van een lakbeschermingsfilm voor elke motorfiets.

Dat is wat wij noemen een slimme investering.